У наступну п’ятницю на Міжнародну космічну станцію відправиться нова експедиція

На космодромі Байконур триває підготовка до запуску пілотованого корабля “Союз ТМА-16М” до Міжнародної космічної станції.

Пілотований корабель “Союз ТМА-16М”. Фото: Роскосмос
В космічний політ відправиться екіпаж МКС-43/44 у складі командира корабля Геннадія Падалки (Роскосмос) і двох бортінженерів: Михайла Корнієнка (Роскосмос) і Скотта Келлі (NASA). Екіпаж вже завершив повний цикл тренувань і готовий до польоту на кораблі “Союз ТМА-16М”.

Зазначимо, що майбутня експедиція є “річний” і найтривалішою за останні десятиліття. Михайло Корнієнко і Скотт Келлі будуть працювати на борту станції до весни 2016 року, а Геннадій Падалка повернеться на Землю у вересні цього року.

“Річна експедиція” являє собою експеримент по впливу космічних умов на здоров’я людини. Даний проект має велике значення, оскільки в найближчому майбутньому людство буде подорожувати до далеких об’єктів, таких як Марс, і результати, отримані в ході експерименту допоможуть вченим у підготовці космонавтів і астронавтів цих місій.

Корабель “Союз ТМА-15М” буде доставлений на орбіту за допомогою ракети-носія “Союз-ФГ”, запуск якої запланований на 27 березня о 22:42 мск. Політ буде проходити по короткій “4-витковою” схемою. Вже у 04:36 мск 28 березня пілотований корабель пристикується до малого дослідницького модуля “Пошук”.